COMENCEM

27 de juny, 2019

VII Jornada de Centros Innovadores de la Comunidad Valenciana

Acostar i compartir experiències innovadores en l’àmbit de l’educació, la innovació, les noves metodologies i l’ús de les TIC. Aquest ha estat l’objecte de la 7a Jornada de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana que ahir tenia lloc al C.C. de Canals i que va comptar amb la participació de 250 professionals.
Ricardo López i Eliseo Castelló, docent i director del col·legi Cervantes de Canals han sigut els artífexs d’organitzar, comptant amb la col·laboració de l’ajuntament, aquest esdeveniment autonòmic, una jornada que va constar de ponències sobre pràctiques innovadores de diversos centres, exposició de recursos educatius habilitada en dues grans carpes al carrer i un espai de comunicacions on-line. La supervisió va corre a càrrec de Pere Marqués, actualment director de la Xarxa d’Educadors i Grup d’Investigació “Didàctica, Innovació i Multimèdia”.

Feu 'clic' al póster de la jornada per a accedir a l'àlbum de fotos.




Una jornada que per a l’ex-alcalde i també mestre, Ricardo Requena, serveix com colofó a tota la tasca innovadora que s’ha introduït a la xarxa educativa local en l’última legislatura.
Com planificar i gestionar un procés d’innovació integral de centre a 3/5 anys; orientació sobre la gestió de la innovació educativa; innovant amb TIC i sense Tic dins i fóra de l’aula; panell d’experts, espai “tuit notícies” una taula redona sobre actuacions eficaces per evitar o almenys minimitzar el fracàs escolar o coffee breaks cortesia del col·legi Cervantes foren algunes de les cites incloses al programa.
Des del Col·legi Cervantes, volem agrair a l'Ajuntament de Canals tot l'esforç realitzat per a que esta jornada es poguera fer a Canals i també al Col·legi Sant Antoni Abat i a l'IES Francesc Gil per la seua aportació a la jornada.
Vos deixem a continuació el vídeo de la notícia que ha realitzat Comarcal Tv

20 de juny, 2019

CUMPLEAÑOS JUNIO

Ayer miércoles 19 de junio en la clase de 4 años se celebró una gran fiesta!!🎉🎈 Se celebraron nada más y nada menos que 7 cumpleaños 😍 Los afortunados y afortunadas fueron Adriana, Asier, Erik, Claudia, Alex, Macarena y Borja. Nuestros compañeros/as cumplían 5 años 🍰



Todo empezó con una variedad de zumos y galletitas saladas. Seguidamente unos sandwiches, coca de chocolate y coca blanca. De postre tuvimos una preciosa tarta de chuches y polos. Ah! y un capucho individual personalizado 👏No nos faltó de nada!!Estaba todo riiiqqquuuiiiisssssiiiiimmmmooooo...😋






Gracias amigos y amigas por vuestra invitación, os deseamos todo lo mejor y que cumpláis muchos años más a nuestro ladito, FELICIDADES 




18 de juny, 2019

Xicotets mestres del planeta 🌍

L' últim grup de xicotets mestres ens van fer viatjar pel planeta Terra, el Sol I les estreles🚀




Xicotets mestres dels materials👩‍🔧👨‍🏭👨‍🎨👩‍🎨👩‍💼👨‍🔬

Un dels nostres últims grups de xicotets mestres ens han parlat al voltant dels diferents tipus de materials dels que estan fetes les coses que tinguem al voltant.



Nuestra última chef👩‍🍳

Parece que fue ayer cuando nuestro libro viajero 🚀empezó a viajar a las casas de todos los alumnos de primero de primaria y ahora nos hemos dado cuenta de que tenemos un libro gordote lleno de ricas y sanas recetas súper divertidas😜.
El último viaje ha sido a casa de Alba que nos ha preparado esta increíble receta para despedirnos con un sabor fresquito y muy rico y nutritivo.



Y con el buhito 🦉de Alba nos despedimos de este curso, ahora nuestro libro viajero descansará en la biblioteca del aula de primero para todo aquel que quiera saborear todos los ricos platos que a lo largo de este curso han preparado. 
¡Hasta el próximo curso! 

17 de juny, 2019


Aunque no queramos..."nuestros niños" han crecido y terminan una etapa en sus estudios. Hoy lunes 17 de junio se han GRADUADO en la etapa de Infantil porque ya están listos para pasar a PRIMARIA 👏💪😍

😥¡LOS ECHAREMOS DE MENOS!😥

Esperamos que en ellos haya quedado el mismo recuerdo que en todo el profesorado de infantil y que siempre que nos necesiten ahí estaremos....aunque al otro lado del pasillo💓

🏊¡Que tengáis unas felices y bonitas vacaciones!🏊

Aquí tenéis un pequeño recuerdo.





16 de juny, 2019

Al Cervantes ja és estiu 2019

El curs 2018/2019 està arribant a la fi. Han sigut uns mesos compartint experiències, emocions i veient-vos créixer al voltant nostre. Esperem que passeu totes i tots un estiu formidable i ple d'aventures i com a acomiadament vos hem preparat aquest video. Esperem que el gaudiu tant veient-lo com nosaltres gravant-lo.



05 de juny, 2019

Tirant de Llengua

Aprenentatge cooperatiu, gamificació, història, literatura i temari de l'assignatura de Llengua Valenciana. Tot això és el que hi ha dins del Breakout educatiu Tirant de Llengua, una activitat plena de proves d'enginy i perícia que els alumnes de sisè de primària del Col·legi Cervantes han hagut de superar este matí.

Amb el nús conductor del Tirant lo Blanc i les seues aventures dins d'un context de misteri contat per Ausiàs March i amb el cavaller Guillem de Varoic com a mantenidor de la prova, els alumnes han anat superant cadascuna de les nou proves i reptes que tenien per davant: sopes de lletres, codis ocultes, xifrat Cèsar, text invertit... els han fet esforçar-se moltíssim.




Ha sigut una hora llarga de treball en equip en la que no han partat en cap moment de treballar tots a una per a aconseguir superar els reptes. Vos puc dir què, per moments, he sentit una enveja sana per poder estar al seu lloc i poder participar-hi de les proves.

Finalment, tots els equips han aconseguit arribar a resoldre totes les proves i, per les cares de satisfacció, pense què, a més d'aprendre, s'ho han passat genial. Així que tot l'esforç (que no ha sigut poc) per a preparar-ho ha pagat la pena.

Ací baix vos deixe el vídeo per a tots aquells que vos pique la curiositat per a saber-ne més del que han fet.

Ara, sols falta donar l'enhorabona a tota la classe de sisé per haver treballat tant, a Jaime (prof. d'EF) per haver-me deixat la seua classe per a poder fer el Breakout amb el temps suficient i, com no, a Adrián, tutor de sisé que ha estat tirant-me una mà (si més no, les dues) per a fer fotos i vídeos de tota la prova.

Gràcies, gràcies, gràcies a totes i a tots.